Η οικοτεχνική τυροκόμηση και το περιβάλλον
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 12:46
Η χρήση του κινητού τηλεφώνου για μόλις 2 λεπτά παράγει 47 κιλά CO2, ποσότητα που προκύπτει από την παραγωγή 4 με 5 κιλών συμβατικού παραδοσιακού σκληρού τυριού από τον στάβλο μέχρι το τραπέζι!
Σε αυτό κατέληξε στην εισήγησή του «Οικοτεχνικά τυροκομεία: Μια καινοτόμα λύση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα» ο κ. Δημήτριος Ρουκάς, Τεχν. Γεωπόνος, Επιστημονικός Συνεργάτης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπ. διδάκτορας Ζωοτεχνίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο υβριδικό συνέδριο «Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία και στην αειφορία του περιβάλλοντος», που πραγματοποιήθηκε στις 10-11/6/2023 στο Λιδωρίκι.